Den unike Pilates Reformeren

Reformeren er antagelig den mest kjente av Pilates apparatene, og med god grunn! Apparatet kan se noe dramatisk ut ved første øyekast, med sine stropper og fjærer og skinnremmer

Vi kan med hånda på hjertet si at den gjør enda mer dramatiske endringer i kroppen din.

Hva har gjort denne klassikeren til et så populært treningsapparat?

Helt siden Joseph Pilates introduserte Reformeren for entertainere og skuespillere i New York på 1920-tallet, har den blitt tatt i bruk av både treningsstudioer og behandlingsklinikker over hele verden. I New York finnes det et Pilates-studio på neste hvert gatehjørne og det har begynt å få popularitet her oppe i nord også.

Det er viktig å påpeke at apparatet i dag brukes av alle slags folk i alle aldre og fysiske forutsetninger. Det er ikke lenger bare eliten på Manhattan som har gleden av denne treningen. I moderne tid har også fysioterapeuter og behandlere begynt å bruke Pilates Reformer mer og mer i sin behandling. I Australia er det i ferd med å bli et obligatorisk krav som fysioterapeut å være Pilates sertifisert. Og i USA, Canada, Australia og England har teknikken faktisk blitt universitetsfag på flere store universitet. Dette er folkehelse og helseforebyggende trening på høyt nivå.

Hva er en Pilates Reformer?

Reformeren ble oppfunnet av Joseph Pilates på slutten av 1800-tallet. Den består av en sengelignende ramme, med en bevegelig platform på toppen, som vi kaller vogna. Denne vogna ruller frem og tilbake på hjul. I den ene enden er vogna er det festet fem fjærer som kan tas av eller på ettersom hvor mye eller lite motstand man ønsker. På samme siden er det en justerbar fotbar som kan brukes både med hender og føtter for å bevege vogna. Reformeren har også lange stropper med håndtak som kan trekkes med både hender og føtter for å bevege vogna. Egen kroppsvekt sammen med mer eller mindre fjærmotstand gjør øvelsene letter eller tyngre alt etter behov.

Hvordan brukes Reformeren?

Vi trener på å trekke, presse eller holde vogna helt stille. Apparatet gir oss et bredt utvalg av øvelser for å øke lengde, styrke, fleksibilitet og balanse. Noe av det mest imponerende med Reformer er hvor stor øvelsesvariasjon vi får med den! Det finnes hundrevis av øvelser å velge mellom og vi deler opp i nybegynner, øvet og avansert nivå. Øvelsene kan gjøres liggende, sittende, stående, oppned, sideveis, og med ulikt ekstrautstyr.

Fordeler med å trene Pilates Reformer

Reformeren gir deg en unik mulighet til å trene styrke, fleksibilitet, koordinasjon og balanse. Dette gir deg blant annet:
  • Økt overskudd og bedre holdning i hverdagen
  • Et mer gunstig og effektivt bevegelsesmønster
  • Bedre holdning og pust

Effekten av dette er økt overskudd i hverdagen og smertelindring assosiert med fysiske ubalanser i muskler og ledd. Pilates fokuserer på dyp og anatomisk korrekt kobling av kjernemuskulaturen. Dette krever at instruktøren har meget god kunnskap om kroppens anatomi. Dette systemet av muskler inkluderer dype mage- og ryggmuskler, samt stabiliserende setemuskler og lårmuskler
ekstrautstyr.

Det er mulig for absolutt ALLE å trene Reformer uansett fysiske forutsetninger.

Systematisk og jevnlig trening vil uansett gi dramatiske endringer over tid. Derfor kalles apparatet for en Reformer, eller opprinnelig en Universal Reformer som for så vidt er et enda mer dekkende navn.

Kan Pilates komplimentere og fordype din Yogapraksis?

Vi i Kjernekraft ønsker å bringe det beste fra øst og vest sammen i en moderne og vitenskapelig basert helhetlig helse for kropp og sjel. Pilates teknikk kan derfor være med på å bedre din kjernestyrke og stabilitet i din Yogapraksis. Teknikken vil øke din kroppsbevissthet og fordype og komplimentere din Yogapraksis.

Hvordan kan jeg lære med Pilates Reformer?

Den aller beste og raskeste måten å lære på, er gjennom privattimer. Hos kjernekraft tilbyr vi også Pilates duotimer. Vi har i tillegg til dette eksklusive gruppetimer på timeplanen vår med maks fem deltagere. Her får du en personlig og individuell oppfølging av en av våre sertifiserte Pilates instruktører.

Kom i gang med Yoga og Pilates